Cum sa slabesti Rapid !

Acum ca te-ai hotarat sa slabesti, pregateste-te mental si pregateste-ti mediul inconjurator si bucataria pentru a pierde in greutate repede.

Propria minte este cea mai buna unealta care te poate ajuta sa slabesti. Nu trebuie sa incerci sa slabesti, trebuie sa crezi ca vei slabi! Imagineaza-te slaba! De fiecare data cand te cantaresti inchipuie-ti ce greutate ar trebui sa indice cantarul. Daca ai poze cu tine cand aveai greutatea optima si pune-le intr-un loc vizibil. Concentreaza-te pe acea poza si imagineaza-ti ca arati acum asa cu aratai in trecut. Gandeste-te cat de bine vor sta hainele pe tine. Cat de energica vei fi. Daca te ajuta, inchipuie-ti cat de atractiva vei fi pentru ceilalti! Cand vrei sa iei un snack, spune-ti ca esti deja satula cu ce ai mancat. Concentreaza-te pe persoana slaba din interiorul tau si in curand visul va deveni realitate.

Tine un jurnal cu alimentele pe care le consumi inainte de a incepe noul regim. Multi dintre noi nu realizam cate alimente consumam pe parcursul unei zile. Avem tendinta sa uitam de covrigul cu branza, chipsurile sau iaurtul inghet pe care le-am consumat – sau poate prajiturelele cu ciocolata de dinainte de a merge la culcare. Daca esti constienta de cat mananci si ce anume mananci, atunci poti sa faci schimbari eficiente. Daca incerci o noua cura de slabire, noteaza si de aceasta data in jurnal ce mananci. Faptul ca vei nota tot ceea ce consumi te va mentine motivata si constienta.

Un jurnal are si alte scopuri – daca iti notezi si ce faci si cum te simti in momentul in care mananci, sau despre ce ti-ai dori sa mananci, e posibil sa intelegi ce fel de situatii declanseaza poftele. Atunci cand o asemenea situatie apare, vei fi preagatita sa o infrunti, fie sa o eviti, sau daca nu poti, sa ai la dispozitie un snack santos. Cateodata, doar prin faptul ca stii care sunt situatiile care iti pot sabota dieta, vei putea sa rezisti mult mai bine si sa eviti sa mananci pe fond emotional.

Planifica sa tii o cura de slabire. Asigura-te ca ai un cantar care functineaza. Fa curatenie in dulapuri si in frigider – scapa de alimentele tentante. Fa-ti un meniu pe o saptamana intreaga, sau cel putin cu cateva zile inainte. Include in meniu snack-uri sanatoase. Fa depozite de sucuri aromate care au cantitati mici de sodiu si nu au calorii. Fa-ti o lista cu ce ai nevoie de la piata si din magazin chiar dupa ce ai mancat. Cumparatorii infometati au tendinta sa cumpere mai mult decat cei care sunt satui. Ramai la lista initiala. Nu te intoarce la magazin pana cand nu iti intocmesti alte meniuri.

Seteaza-ti un obiectiv cu privire la numarul de kilograme pe care vrei sa le slabesti – poate si obiective intermediare. Fi realista deoarece trebuie sa intelegi ca pentru a slabi 5 kilograme ar trebui sa lucrezi cel putin 2 luni. Planifica sa slabesti 1 kilogram pe saptamana. Daca nu reusesti intr-o saptamana sa atingi acest deziderat, poti sa faci mai multa miscare sau sa reduci numarul de calorii saptamana urmatoare. Fa-ti provizii de fructe si legume si pregateste-le din timp. Curata-le si pune-le in pungi in frigider pentru a le lua cand esti pe fuga. Daca trebuie sa mananci in oras, gandeste-te din timp ce vrei sa comanzi. Fara paine sau unt pe masa! Ramai la legumele gatite in aburi, salate, pui fiert sau peste. Daca trebuie sa mananci si un sos tentant, cere sa ti se puna separat de mancare. Asa vei manca mai putin.

Antreneaza-ti si familia in cura ta de slabire. Majoritatea dintre noi suntem putin supraponderali. Daca e necesar sa slabesti cateva kilograme, e foate posibil ca si cei apropiati tie sa isi doreasca acelasi lucru. O cura de slabire tinuta de mai multi e mai buna decat sa fii singura, dar sa nu transformi procesul intr-o competitie. Daca ceilalti membri de familie au o greutate optima sau daca nu isi doresc sa slabeasca, e posibil sa nu inteleaga de ce vrei sa mananci mai putin, cu mai putina grasime sau sa gatesti mai sanatos. Gateste si mananca la masa mancarea pe care care o vrei. Sau poti consuma aceeasi mancare ca restul familiei, dar in cantitati injumatatite.

Snack-urile si mancarea de tip junk food sunt piedicile curei de slabire. Cumpara familiei tale acele snak-uri fara de care nu pot trai. Pastreaza-le in camerele lor sau in dulapurile lor. Daca nu le vezi, e un risc mai mic sa ajungi sa le mananci chiar tu. Si spune-le ca in momentul in care se vor termina, nu se face aprovizionare decat in ziua stabilita pentru cumparaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu