Dieta cu grepfrut… chiar functioneaza?

Dieta cu grepfrut se bazeaza pe faptul ca deliciosul fruct ar contine un ingredient "magic" care, combinat cu proteine, duce la arderea grasimilor si scaderea in greutate.
Este un regim recunoscut pentru pierderea rapida in greutate, insa, din nefericire, slabirea se realizeaza in principal pe seama apei din tesuturi si nu a grasimii. Dieta promite o scadere in greutate de aproximativ 5 kilograme in 12 zile, insa din planul acestui regim nu face parte si controlul greutatii pe termen lung.

Ce poti manca
Dimineata, la pranz, seara si inainte de culcare se consuma o varietate mica de alimente. Este incurajat consumul de cafea neagra si foarte multa apa pe parcursul intregii zile.

Iata un exemplu de meniu pentru o zi:

Mic dejun:
- doua oua fierte
- doua felii de sunca
- cafea neagra
- jumatate de grepfrut

Pranz:
- salata de legume (rosii, castraveti, ridichi, salata verde) cu carne de pui, porc, vita (in orice cantitate) – conditia este sa nu fie prajita in ulei
- 1/2 grepfrut sau un pahar de suc de grepfrut proaspat stors

Cina:
- legume rosii sau verzi (in afara de mazare, cartofi, fasole uscata, porumb)
- carne de vita sau peste in cantitate nelimitata - fara sa fie prajita
- 1/2 grepfrut sau un pahar de grepfrut proaspat stors

Eficienta dovedita
Acest regim este, de fapt, sarac in carbohidrati, iar aportul de proteine este moderat. Aveam de-a face, deci, cu o dieta hipocalorica - contine intre 800 si 1000 de calorii pe zi. S-ar putea spune ca prezenta grepfrutului in aceasta dieta nu are niciun rol in scaderea in greutate. S-au facut insa studii care au aratat ca adaugarea la mese a unei jumatati de grepfrut sau a unui pahar de suc de grepfrut, intr-un meniu normocaloric, a dus la scaderea in greutate: - 3 kilograme in 12 saptamani (anumiti subiecti au pierdut chiar 10 kilograme). Explicatia cercetatorilor este ca introducerea grepfrutului in componenta unor mese sanatoase reduce nivelurile de insulina si duce la o mica pierdere in greutate.

De ce grepfrut?
Grepfrutul este un fruct nutritiv cu un continut caloric scazut 66-84 calorii, bogat in vitamina C si in fibre vegetale. Toate aceste calitati, alaturi de faptul ca are un indice glicemic scazut, il recomanda ca un „fat burner” si nu exista, de fapt, niciun mister in acest sens. Unii cercetatori sustin insa ca acest fruct contine anumite enzime speciale care determina arderea grasimilor. Adevarul ar putea fi undeva la mijloc. In orice caz, daca doresti o scadere rapida in greutate, poti urma acest gen de dieta, iar prezenta grepfrutului nu va face decat sa te ajute in acest sens, fiind si foarte sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu