Cura de Cruditati


Dupa cum spune si numele, cura de cruditati implica consumarea unei cantitati mari de alimente crude, nepreparate, adica legume si fructe. 80% din alimentatia ta trebuie sa fie formata din cruditati, deci blenderul si storcatorul de fructe vor deveni cei mai buni prieteni ai tai.

Alimentele crude au avantajul ca nu sunt alterate prin gatire, deci isi pastreaza cantitatea mare de vitamine, minerale si enzime.Astfel, cura de cruditati contribuie la energizarea organismului, dar realizeaza si o detoxifiere blanda, eliminand din corp toate acele substante “toxice” pe care le consume odata cu alimentele prajite sau procesate. Dieta este perfecta pentru cei care vor sa slabeasca, sa reduca nivelul colesterolului, dar si pentru cei care isi doresc sa fie mai sanatosi. Aspectul pielii va fi mult imbunatatit, iar digestia va fi reglata.

Alimentele premise
Sunt premise legumele si fructele de orice fel, verdeturile, cerealele si germenii de cereale, ceaiurile din plante, laptele nepasteurizat si nefiert, ouale, mierea, uleiul vegetal (de soia, floarea soarelui, masline, porumb). Este indicat sa se bea cel putin doi litri de apa plata pe zi, dar se pot bea si ceaiuri in cantitati mari sau sucuri de fructe facute in casa. Este permis in cantitati mici vinul, in special cel rosu, de tara, care nu contine sulfiti si alte substante chimice.

Este recomandat consumul de usturoi, care e foarte eficace in lupta contra coleterolului, actioneaza ca un antibiotic natural si da un gust bun oricarei mancari.


Alimentele premise se pot combina, dupa gust, in salate, paste facute la blender, sucuri proaspete,

Alimentele interzise
Sunt interzise orice alimente procesate, rafinate, afumate, care contin conservanti si coloranti. Astfel, se vor evita zaharul, painea alba, produsele din carne afumata, in special cea de porc, sucurile. De asemenea sunt interzise alcoolul, tutunul si cofeina.


Pentru ca o asemenea dieta ar fi foarte saraca in proteine, se consuma o data pe zi o bucata de piept de pui fiert sau la gratar, dar carnea poate fi inlocuita cu ciuperci care contin proteine si sunt foarte hranitoare. Sunt interzise mezelurile, chiar daca snt facute din piept de pui (cremvustii, jambonul, sunca).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu