Dieta Periccone sau dieta antiimbatranire

Dupa o dieta de slabit pielea dumneavoastra e cazuta, flasca, iar tenul este lipsit de luminozitate? Doriti sa slabiti si, in acelasi timp, sa aratati mai tineri cu 5 ani, fara sa se observe efectele adverse? Programul Periccone, cel putin in forma sa actuala, propune un mod de slabire sanatos, punand accentul si pe aspectul pielii si tenului dumneavoastra.
Despre dieta
Dr. Periccone, impreuna cu alti specialisti in nutritie si dermatologie, au propus acest program nutritional, care presupune un regim alimentar echilibrat, la care se adauga administrarea de suplimente nutritive, vitamine si minerale, pentru a pastra un raport optim in organism. Mai mult, specialistii in dermatologie asociaza aplicarea de creme si lotiuni pentru un dublu efect: slabire si intinerire!

Aceasta dieta este benefica pentru sanatate si protejeaza cordul, scade riscul aparitiei cancerului, intareste sistemul imunitar si reface tesuturile pielii, astfel incat, per total, nu doar ca devii mai sanatoasa si mai supla, dar si mai frumosa. Diminueaza multe procese inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, imbunatateste metabolismul si confera o stare psihica optima si buna dispozitie.

Conform spuselor dr. Nicholas Periccone exista un grup de alimente pe care orice dieta ideala trebuie sa le includa obligatoriu, si anume: acizi omega 3, fructe bogate in fibre, fructe cu grasimi (nuci, alune, arahide), produse probiotice, cereale integrale si zarzavaturi. Dieta Periccone poate deveni, totusi, o dieta destul de rigida, pentru faptul ca orice aliment care poate provoca procese inflamatorii la nivelul organismului este interzis.

Alimente interzise:
- alcoolul, cafeaua;
- painea alba;
- cerealele consumate la micul dejun, cu exceptia fulgilor de ovaz;
- carnea de rata;
- sucurile de fructe;
- morcovii, cartofii, dovleacul;
- pastele, taiteii, orezul, pizza;
- saramura, sarea, zaharul.

Alimetele permise (alimente bogate in acizi omega 3):
- somon, ton, crustecee;
- carnea de curcan, ouale, iaurtul;
- legumele cu frunze verzi, broccoli, ciupercile, rosiile;
- fructe de padure, cirese, mere, pere, pepene galben, avocado;
- masline, orz, fulgi de ovaz, nuci, ceai verde;
- oregano, cimbru, piper, busuioc;
- lichide in cantitati mari – sucuri de fructe, apa plata.

Dr. Periccone recomanda, alaturi de dieta, aproximativ 25 de tipuri de suplimente nutritive, care sa asigure concentratia necesara pentru organism, care in orice tip de dieta este privat de un aport nutritiv optim.

Principiile dietei

Pentru a slabi fara sa fie afectat organismul si a intineri fizic cu cel putin 5 ani, doctorul Periccone recomanda urmatorul principiu dietetic:
Ar trebui sa luam aproximativ 5 mese pe zi, mic dejun, pranz, cina si doua gustari, proteinele trebuie consumate inaintea carbohidratilor, iar somonul nu trebuie sa lipseasca de la cel putin o masa.
  • Sunt recomandate suplimentele nutritive (vitamine si minerale).
  • Urmeaza apoi programul de ingrijire a pielii si tenului, care face parte din complexitatea acestei diete. Se recomanda spalarea corpului cu geluri hidratante si apoi aplicarea de creme si lotiuni pentru piele, ten si buze, cu efect hidratant si de refacere a elasticitatii pielii.
  • Este recomandat un program de exercitii de mininum 20-30 de minute zilnic.

Restrictiile dietei
Restrictiile dietei au la baza indexul glicemic. Dr. Periccone considera ca un consum crescut de compusi carbohidrati cu grad inalt de rafinare, cu IG crescut, precum painea alba, cartofii, pastele fainoase, asociate cu o viata sedentara, conduc la aparitia obezitatii, precum si a unui aspect inestetic al pielii. In esenta, dieta doctorului se bazeaza pe consumul crescut de peste oceanic, bogat in acizi omega 3, fructe de padure bogate in antioxidanti si vitamina C si un control strict al dietei, impreuna cu suplimentarea nutritiva optima pentru organism.

Desi, ca orice dieta, si aceasta cunoaste multe controverse stiintifice, in special legate de utilizarea indicelui glicemic in controlul obezitatii sau a utilizarii in exces a pestelui de mare, precum tonul, care contine foarte mult mercur, totusi dieta Periccone a cunoscut un succes colosal printre starurile de la Hollywood. De altfel, faptul ca toate produsele marca Periccone se vand la preturi de lux in magazine de lux, o face o dieta orientata catre o anume categorie sociala. TotusI, este bine sa “furam” cateva din principiile acestei diete, care, dincolo de toate controversele, reprezinta un stil de viata sanatos si, mai ales, un stil de viata ce incetineste procesul de imbatranire care nu ne iarta pe nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu