Dieta anticelulita


Toate femeile isi doresc un corp suplu si frumos. Dar nu intotdeauna acest lucru este posibil, una dintre marile probleme fiind celulita. Totusi, dieta anticelulitica este o metoda eficienta de lupta impotriva acesteia.

Dieta anticelulita
Exista mai multe metode de reducere sau de eliminare a celulitei. Exercitiile fizice regulate sint un exemplu in acest sens. Tratamentele sint de asemenea foarte eficiente. Dar numai combinind aceste metode cu dieta anticelulitica se poate ajunge la rezultate spectaculoase.
Inainte de toate, trebuie sa stiti ca celulita inseamna un depozit de grasime sub piele, care apare de obicei in zona coapselor, picioarelor, feselor. Daca am pronuntat cuvintul „grasime“, este absolut firesc sa ne gindim si la cuvintul „dieta“. Si ce altceva este mai indicat in cazul unei acumulari de grasimi de tipul celulitei decit dieta anticelulitica, o solutie perfecta pentru problema „coajei de portocala“.
Trebuie sa stiti ca orice manincati si beti va influenta nivelul celulitei. Daca veti consuma alimentele potrivite, rezultatul va fi pozitiv, de aceea este bine sa evitati alimentele cu continut mare de grasimi, sarea, zaharul fiind interdictii impuse de acest regim. In schimb, trebuie consumate zilnic fibre, pe care le gasim in fructe si legume proaspete. Ele ajuta la eliminarea toxinelor si a elementelor inutile. Trebuie de asemenea sa se renunte la alcool si tutun, pentru ca produc toxine suplimentare in corp.

Vitamine pentru piele sanatoasa si stralucitoare
Vitamina A este esentiala pentru intretinerea si vindecarea tesutului epitelial, pielea fiind cea mai mare intindere de tesut din corpul uman. Cele mai bune surse sint ouale, scoicile si laptele degresat. Se mai poate obtine si din alimente bogate in beta caroten, pe care organismul il poate transforma in vitamina A.

Betacarotenul
Cercetatorii au aratat ca 30 mg pe zi (echivalentul a doua portii de morcovi) de beta caroten pot preveni si reduce inrosirea si inflamarea pielii cauzate de expunerea la soare. Cele mai bune surse sint legumele inchise la culoare precum morcovii, rosiile, pepenele verde, brocoli si spanacul.

Vitaminele B
Vitaminele B ajuta la transformarea caloriilor in energie mecanica si sint componente ale unor enzime care mentin functionarea normala a pielii (inclusiv functionarea glandelor sebacee care mentin pielea umeda si fina). De aceea, lipsa oricarei vitamine B poate avea efecte negative asupra pielii. Cele mai bune surse sint carnea de pui, carnea rosie, pestele, bananele, cerealele integrale, drojdia, untul de arahide si ouale.

Vitamina C
Aceasta vitamina contribuie la mentinerea colagenului, substanta de suport a pielii. Dar expunerea la soare si stresul pot duce la pierderea vitaminei C, pielea devenind vulnerabila la efectele mediului inconjurator. Cele mai bune surse sint citricele, capsunele, rosiile, ardeii grasi si fasolea verde.

Vitamina E
Acest antioxidant incetineste imbatrinirea celulelor pielii, reducind cantitatea de colagenaza, enzima care descompune colagenul, producind incretirea /ridarea pielii. Ca si mai sus, expunerea la soare poate provoca o pierdere a acestei vitamine. Cele mai bune surse sint cunoscute ca fiind somonul, legumele, carnea slaba, migdalele, legumele cu frunze, maslinele.

Seleniul
Efectele negative ale razelor ultraviolete sint minimizate de acest mineral antioxidant, reducind riscul unor arsuri solare. Unele studii au aratat ca un nivel scazut al seleniului in singe duce la o crestere a riscului aparitiei cancerului de piele. Alimente bogate in seleniu sint tonul, griul incoltit, semintele de susan si cerealele integrale.

Zincul
Acest mineral ajuta la mentinerea fibrelor de colagen si elastina, care dau pielii fermitate, prevenind „pungile“ si ridurile. El leaga, de asemenea, aminoacizii necesari la formarea colagenului, esentiali in vindecarea ranilor. Cele mai bune surse - fructele de mare, curcanul, soia si ciupercile.

Asadar, urmind dieta anticelulita si folosind metodele cosmetice actuale - impachetari cu substante organice sau cu lotiuni special create in acest scop - aveti toate sansele sa obtineti o piele superba, stralucitoare si pregatita pentru vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu