Slabeste usor dupa sarbatorile de iarna cu dieta Yin-Yang

Kilogramele in plus acumulate de sarbatori? Iti oferim o dieta echilibrata, care se poate tine fara prea mult efort, respectiv regimul alimentar oriental - yin-yang.


Cei care doresc sa scape de kilogramele in plus intr-un mod nu foarte sever si fara infometare pot opta acum pentru dieta yin-yang. Acest regim alimentar este mai bland, dar trebuie sa-l respecti cu strictete daca doresti sa obtii rezultatul optim. Principiul de baza este acela de a consuma cate trei zile la rand o serie de alimente „yang”, urmand ca alte zile la rand sa consumam alt tip de alimente numite „yin”. Dieta se poate tine timp de doua luni, perioada de timp in care vei pierde aproximativ cate doua kilograme in fiecare saptamana. Tot ce ai de facut este sa te aprovizionezi cu cele necesare si eventual sa iti intocmesti un calendar ca nu cumva sa amesteci zilele yin cu cele yang. Iata care sunt alimentele yin si cele yang:

Alimentele yin pe care le poti consuma intr-o zi sunt: 300-400 g carne de pui, vita sau peste, pe care le poti servi fierte, la gratar sau la cuptor. Nu uita ca intr-o zi nu poti servi toate cele trei feluri de carne, ci in cate o zi cate un fel. Totodata mai poti servi 300 g iaurt, 300 g branza de vaci, un ou fiert, totul asezonat obligatoriu cu doi litri de apa sau ceai.

Alimentele yang vor fi consumate intr-o zi in urmatoarele cantitati: 600 g legume pe care le poti gati sub forma de salate, ciorba, supa, tocanita la cuptor, ghiveci, la care poti folosi ulei de masline, bors sau otet, 200-300 g fructe, dar fara struguri, pere sau fructe uscate, 500 ml suc de rosii sau suc de fructe, 100 g paine Graham sau 200 g fulgi de porumb si doi litri de apa sau ceai.


Ceaiul, nelipsit de la masa
Pentru ca aceasta dieta sa aiba efectul scontat trebuie sa tii cont de faptul ca este absolut obligatoriu ca dupa fiecare masa, pe tot parcursul dietei yin-yang, sa bei o cana de ceai fierbinte. De asemenea, va trebui sa faci in asa fel incat sa iti organizezi mesele inainte de orele 20.00, iar dupa aceasta ora sa nu mai consumi nimic in afara de lichide.

Organele interne, echilibrate energetic

Acest regim alimentar te va ajuta, pe langa slabit, si la restabilirea echilibrului energetic de la nivelul organelor interne. Initiatorii sai sustin ca, la fel ca si alimentele, organele noastre se impart in perechi yin-yang, respectiv rinichi-vezica urinara, ficat-vezica biliara, inima-intestin subtire, splina-stomac si plamani-intestin gros. Principiul de functionare este relativ simplu, si anume organele yin sunt cele care detin energie, iar organele yang sunt cele care o transporta. De aceea este necesar ca in interiorul organelor yin sa fie suficienta energie, iar organele yang sa o poata deplasa. In situatia in care, dintr-un motiv sau altul, organul yang nu primeste ce-i trebuie, functionarea sa va fi defectuoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu