De ce nu slabim dupa curele de slabire?


Care este secretul de a scapa de kilogramele nedorite? Stapanirea de sine alaturi de un regim alimentar adaptat nevoilor organismului ar putea fi raspunsul. De cele mai multe ori o piedica in succesul unei cure de slabire este propria noastra constiinta care nu face altceva decat sa ne amageasca cu fel de fel de lucruri care intr-un final rezulta a se intoarce impotriva noastra.

Iata cateva convingeri adanc inradacinate in mintea multor femei care doresc sa slabeasca si urmeaza cure de slabire, dar care nu fac decat sa-si induca un comportament alimentar total eronat:

1. Dieta de la televizor functioneaza la toata lumea. Fals! In vreme ce unele persoane se simt excelent tinand un regim vegetarian, altele isi distrug sistemul digestiv urmand acelasi regim. Daca pentru vecina Mariana, dieta din ziar a functionat de minune, nu este o regula sa fie la fel si pentru tine sau alet persoane.

2. Orice dieta saraca in carbohidrati este asemanatoare cu planul Atkins, deci nu este de niciun folos. Fals! Exista o multime de alte diete prin care se poate scapa de kilogramele in plus fara sa apelezi la planul Atkins.

3. Respectarea piramidei nevoilor trebuie respectata de toti cei care doresc sa slabeasca. Insa, pentru multe persoane consumul de cereale zilnic, pret de o saptamana, este chiar contraindicat: baloneaza, ingrasa si induce o stare de disconfort.

4. Stresul slabeste. Fals! Stresul a fost demonstrat stiintific ca este un factor responsabil de ingrasare: cortizolul, hormonul stresului, este principalul vinovat care amplifica dorinta de a consuma peste masura produse bogate in carbohidrati.

5. Toti oamenii au un metabolism similar. Fals! Fiecare persoana are propriile ei particuparitati, iar metabolismul nu face exceptie. Fiecare organism este unic, daca unele persoane asimileaza aproape orice, altii nu asimileaza mai nimic, astfel ca fiecare din noi ar trebui sa consumam alimentele adecvate metabolismului nostru.

6. Grupa sanguina nu influenteaza in niciun fel soarta unei diete. Fals! Grupa sanguina joaca un rol destul de important in procesul de slabire pentru ca in functie de acest criteriu, se poate observa ca unele persoane nu tolereaza anumite produse. Spre exemplu, pentru persoanele cu grupa de sange 0 este mai probabil ca lactatele sa nu fie de niciun folos in procesul de slabire.

O alta greseala frecvent intalnita, este aceea a curelor de slabire drastice, care desi au ca rezultat slabirea instanta, pe termen lung pot avea efecte secundare printre care anemii sau diverse tulburari ale organismului si asta datorita carentei de substante nuritive pe durata curei de slabire. Daca vreit sa slabiti si ca slabirea sa aiba efect, inainte de a incepe o cura de slabire eficienta, este preferabil sa discutati cu un nutritionist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu