Dieta cu Lamai


Lamaia, prin continutul sau bogat in acid citric, este un excelent remediu atunci cand vine vorba de lupta cu kilogramele in plus.

Bogat in vitamina C, dar si A, B, acid citric, aminiacizi, calciu, magneziu, fosfor si potasiu, sucul de lamaie are efect purgativ, prin stimularea digestiei. Vitamina C este si un puternic antioxidant, pe langa faptul ca grabeste arderea grasimilor, reducand astfel si aspectul de celulita.

In ce consta dieta cu lamai? In consumul a pana la 7 lamai zilnic, insa treptat, pe o perioada de 16 zile. In prima zi vei bea zeama de la o lamaie (bine-nteles, cu apa, sau adaos la mancaruri si salate), a doua zi sucul de la doua lamai si tot asa, pana in cea de-a saptea zi, in care vei consuma sucul de la sapte lamai. Se face o pauza de doua zile dupa care vei incepe sa consumi lamaile descrescator, astfel: in cea de-a zecea zi, sucul de la sapte lamai, in ziua urmatoare, sase lamai si tot asa, pana in cea de-a 16-a zi, in care vei consuma o lamaie.

Dieta cu lamai nu implica eliminarea celorlalte alimente din alimentatie, ci doar consumul zilnic de lamai. Trebuie totusi reduse sau chiar eliminate grasimile saturate, fainoasele si dulciurile, pentru rezultate cat mai multumitoare. Retineti ca zeama de lamaie se bea intotdeauna diluata, cu apa plata sau ceaiuri.

Daca suferi de ulcer sau hiperaciditate gastrica, nu este recomandat sa urmezi aceasta dieta. Deasemenea, daca pe parcursul zilelor in care urmezi dieta cu lamai te simti rau, este recomandat sa o abandonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu