Trucuri pentru a pacali foamea :)

Te-ai apucat de dieta, poate chiar ai inceput sa slabesti, dar foamea nu-ti da pace? Visezi la platouri pline de mancare sau dulciurile din vitrina iti fac cu ochiul... eşti gata sa abandonezi dieta? Nu mai e cazul! Va voi prezenta cateva trucuri simple pentru a scapa de senzatia chinuitoare de foame.
Citricele, aliati de nadejde
Mananca o jumatate de grepfrut inainte de masa sau bea un suc de portocale proaspat stoarse. Pe langa faptul ca te va hidrata, iti va oferi si necesarul de vitamina C din organism, ceea ce iti va intari sistemul imunitar.

Renunţa la hidratii de carbon
Pentru a-ti controla foamea, renunta la hidratii de carbon. De fapt, aportul exagerat de zaharuri, mai ales al celor rafinate, permite eliminarea rapida a insulinei care favorizeaza depunerea lor sub forma de trigliceride. Din cauza acestor zaharuri rafinate, pancreasul secreta mai multa insulina pentru arderea zaharului consumat. Asadar, insulina produsa in exces va elimina si va reduce nivelul glucozei din sange provocand astfel si senzatia de foame. Aceasta se manifesta mai ales in cazul zaharurilor care se absorb rapid (dulceata, gem, miere, bomboane, ciocolata, produse de patiserie, bauturi cabogazoase etc.).

Consuma alimente bogate in fibre
Nu doar ca elimina senzatia de foame, dar sunt si hipocalorice si te vor ajuta sa slabesti. Marind consumul de fibre alimentare, "alimente" neasimilabile in organism, senzatia de foame se reduce si, mancand mai putin, slabesti. In plus, o alimentatie bogata in fibre diminueaza si incetineste asimilarea lipidelor si a glucidelor. Fibrele alimentare se gasesc in toate vegetalele: legume si fructe, musli, cereale integrale.

Protejeaza-ti corpul cu ajutorul proteinelor

Doar un regim bogat in proteine te poate ajuta sa iti pastrezi epiderma neteda, elastica, un chip tanar si un corp perfect. Nu uita ca persoanele care urmeaza un regim echilibrat, pe langa o greutate ideala, reusesc sa intinereasca vizibil, cu cel putin 10 ani. Proteinele se gasesc in carne, peste, oua, branzeturi, lapte, dar si in anumite legume (insa, in cantitati reduse). In afara de faptul ca ne ajuta sa slabim, proteinele previn balonarea, permit organismului sa suporte un regim de slabire, nu se transforma in zahar, accelereaza cicatrizarea ranilor si ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor cu anticorpii pe care ii produc.

Lichidele şi fructele

Bea multa apa, in special plata, sau fa-ti o limonada. Consumand inainte de masa 250 ml de apa plata, vei manca mai putin. Fructele, in special merele si bananele, sunt foarte satioase si cu continut mic de calorii. Incearca sa rontai indelung dintr-un mar, poti incerca chiar si legume, precum morcovi sau castraveciori. Este foarte important sa rontai incet si sa musti cate putin din fructul sau marul preferat. Fa o adevarata arta din a consuma un fruct şi in scurt timp creierul iţi va dicta : "satul". Ceaiul verde este foarte bun, atat pentru gustul sau, cat si proprietatile antioxidante, precum si efectul de a topi grasimile. Este ideal in curele pentru slabit, dar daca nu iti place gustul sau, poti consuma orice alt tip de ceai, cu conditia sa fie neindulcit.

Dulce pacalit
Cea mai rapida senzatie de satietate este oferita de dulciuri sau de… gustul dulce. Apeleaza la alimentele dulci, hipocalorice, acelea la prepararea carora s-au folosit indulcitorii artificiali. In supermarketuri se gasesc foarte multe sortimente de bomboane, biscuiti, inghetata sau chiar prajiturele care sunt indulcite cu aspartam sau zaharina. In felul acesta iti satisfaci si pofta de dulce, precum si senzatia de foame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu