Slabeste in functie de Zodie !

Astrologii sunt siguri ca intre zodie si obiceiurile alimentare exista legaturi si corelatii. Cunoscandu-le, veti sti ce alimente trebuie sa evitati pentru a avea silueta dorita.

Ce este dieta corelata cu zodia?

In dietele corelate cu astrele, o prima conditie pentru eficienta este ca dieta sa inceapa atunci când Luna este in descrestere. In perioada de descrestere a Lunii organismul consuma intens tot ce i se furnizeaza, fara a face rezerve de grasimi, in vreme ce atunci când se apropie Luna Plina, se acumuleaza totul, facându-se si „depozite” energetice.

Organismul este obisnuit sa primeasca un anumit tip de alimentatie, intr-o maniera specifica: unii manânca pe fuga, in picioare, fara un orar fix al meselor, altii respecta un veritabil ritual al mesei. Pentru a slabi, vechile obiceiuri alimentare trebuie schimbate cu unele diametral opuse.

Potrivit opiniei specialistilor adepti ai metodei dietei astrologice, initial trebuie sa determinati zodia pozitionata diametral opus propriei zodii. Semnele zodiacale aflate diametral opus sunt grupate astfel: Berbec-Balanta, Taur-Scorpion, Gemeni-Sagetator, Rac-Capricorn, Leu-Varsator, Fecioara-Pesti. Adoptând obiceiurile alimentare specifice nativilor din zodia opusa zodiei dumneavoastra, puteti slabi cel putin trei kilograme intr-o luna.

Iata cum mananca zodiile si ce tip de alimentatie trebuie sa abordeze

Nativele zodiei Berbec mananca repede si prefera mancare picanta, bine condimentata. In dieta astrologica li se recomanda un meniu diversificat. Atunci cand nu agreati un aliment, asociati-l cu unul care va place foarte mult. In dieta zodiacala ar trebui sa imprumutati obisnuintele alimentare ale Balantei.

Nativele zodiei Taurului manânca incet, savurând fiecare inghititura, preferând alimentele naturale. Nu sunt adeptele conservelor, ci ai alimentelor proaspete, multicolore, fara sosuri sau condimente.

Gemenele manânca pe fuga, vorbind mult cu ceilalti de la masa si agreeaza mâncarea usoara, cu arome combinate sau de fast food. Pentru a nu li se parea meniul monoton, ele prefera mesele frugale, cu mâncaruri usoare, variate, pe baza de carne de pasare, peste si fructe de mare. Un rol important, la masa, il are compania prietenilor. Când sunt singure, le piere pofta de mâncare. Pentru a slabi, Gemenelor li se recomanda sa adopte obisnuintele alimentare ale Sagetatoarelor.

Racul poate sa manance la orice ora din zi sau din noapte si prefera alimentele cu care s-a obisnuit in copilarie. Racii sunt gurmanzi si simt nevoia de a mânca pentru buna lor dispozitie si pentru a li se satisface senzatia de siguranta. Preferintele lor se indreapta spre produse lactate, pireuri si sosuri. Li se recomanda stilul de alimentatie specific Capricornului.

Femeile Leu manânca adesea cu placere, facând din fiecare masa un festin. Aleg cele mai bune produse. Acorda multa atentie mâncarurilor consistente, gustarea frugala neexistând pentru ele. Consuma multe proteine si zaharuri. Nu agreeaza alimentatia dietetica. Intr-o cura de slabit este de dorit sa adopte alimentatia Varsatorului.

Fecioara prefera alimentele crude, proaspete, pastele fainoase, dar totul trebuie sa fie disociat. Experta in alimentatie, este adepta fidela a dietelor sanatoase. Nativelor acestei zodii nu li se recomanda sa flamânzeasca prea mult. De asemenea, trebuie sa evite alimentele grele sau picante si sa imprumute obisnuintele Pestilor.

Despre Balanta se spune ca mai mult gusta mancarea si aceasta obligatoriu intr-o companie agreabila. In schimb, mananca dulciuri in exces. Aspectul mâncarurilor trebuie sa fie cât mai estetic. Ca dulciuri, prefera compoturile, gemurile, inghetata. Intr-o dieta astrologica li se recomanda obisnuintele Berbecului.

Scorpionul mananca neregulat, dar intotdeauna cu pofta. Preferintele sale nu coincid cu ale celorlalti de la masa, cu exceptia... altor Scorpioni. Adopta alimentatia unui original. Mâncarurile trebuie preparate cu atentie, bine condimentate, dupa retete originale. Pentru a slabi li se recomanda obisnuintele Taurului.

Sagetatorul manânca in orice conditii cu aceeasi placere, dar prefera alimentele exotice, delicatesele. In acceptiunea sa, masa trebuie sa fie plina de delicatese. Se recomanda obisnuintele alimentare ale Gemenilor.

Capricornul nu face din mâncare un cult, nu este pretentios, dar ii plac mâncarurile deosebite. Nativii acestei zodii sunt unici in tot zodiacul prin tendinta redusa de a se ingrasa. De obicei prefera alimentele bogate in proteine si fier. Li se recomanda obisnuintele Racului.

Varsatoarele mananca repede, aproape fara sa observe ce mananca, preferând mâncarurile ce se prepara simplu. Instinctiv evita mâncarurile grele. Simte nevoia alimentelor bogate in fosfor si carbohidrati (peste, cartofi, ciocolata). I se recomanda obisnuintele Leului.

Nativelor din Pesti le plac mesele romantice, la lumina lumânarilor, in companii placute, cu meniu variat. In acceptiunea lor, mâncarea are o componenta magica. Apreciaza in primul rând ritualul, atât in prepararea cât si in consumarea alimentelor. Au nevoie de mâncare suculenta, de legume, peste, fructe de mare. Pentru a slabi, li se recomanda obisnuintele Fecioarei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu