Plante care te ajuta sa slabesti



Nici macar sa nu te gandesti ca doar "consumand" aceste plante, fara o dieta sanatoasa si miscare fizica vei reusi sa slabesti. Insa, te pot ajuta extrem de mult in lupta impotriva kilogramelor!

Exista plante care te ajuta prin faptul ca pot da o senzatie de satietate, accelereaza metabolismul si contin anumiti nutrienti benefici pentru scaderea in greutate.

Una dintre cele mai mediatizate plante pentru scaderea in greutate este si efedra (o planta pe care chinezii o foloseau acum 5000 de ani pentru tratarea astmului). Insa, recent s-a descoperit si utilitatea ei in scaderea in greutate. Siguranta utilizarii acesti plante este destul de controversata, deoarece in doze mari cauzeaza hipertensiune si batai cardiace rapide si neregulate.

Alte plante destul de intalnite si considerate ajutatoare in lupta cu kilogramele sunt:


Psyllium

Psyllium este o cereala fibroasa, chiar daca nu este inrudit cu griul. Se administreaza cu foarte multa apa, inainte de fiecare masa pentru a crea senzatia de satietate. Poti cumpara aceasta fibra sub forma de pastile sau pudra (de exemplu, Metamucil).


Ardeiul iute de Cayenne (piperul iute de Cayenne)

Din coaja si semintele ardeiului de Cayenne, dupa ce sunt uscate si macinate, se prepara "piperul de Cayenne", un praf rosu care arata ca o boia, dar de cateva ori mai iute. In cantitati moderate, poate fi util in curele de slabire. Studiile au aratat ca o lingurita de piper rosu de Cayenne te poate ajuta sa arzi cu 25% mai multe calorii. Ceaiul verde, ghimbirul si boabele de mustar au capacitatea de a accelera metabolismul.


Ananasul

Datorita enzimelor pe care le contine, ananasul ajuta stomacul sa digere mult mai bine alimentele (mai ales grasimile si proteinele din ele). Adauga cateva bucati de ananas in dieta ta zilnica si te vei bucura si de vitaminele pe care le contine.


Chimenul

Iti taie pofta de mancare si este recunoscut pentru rolul sau de a absorbi grasimile.


Alfalfa, papadia, matasea de porumb si patrunjelul

Aceste plante sunt bogate in vitamine si minerale care au o influenta benefica asupra digestiei si regleaza functiile organismului intr-un mod natural. Proprietatile lor diuretice ajuta la eliminarea grasimilor. Ai doua solutii: sa bei ceaiuri preparate din aceste plante sau sa le iei sub forma de pastile.

Cum precizam si la inceputul articolului, aceste plante si ananasul iti pot da o mana de ajutor in cura de slabire. Insa, este recomandat sa consulti un doctor inainte de a decide singura cantitatea de planta pe care ti-o administrezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu