Secrete de slabit pe care orice femeie trebuie sa le stie !

Nu este chiar atat de greu sa ne mentinem o silueta de invidiat. Nu am cunoscut femeie cu o silueta de vis care sa fi urmat cure drastice de slabit si apoi sa manânce orice. Silueta este urmarea unui mod de viata ale carui mici secrete incercam sa le aflam acum.


CAUTA CALITATEA SI NU CANTITATEA

O portie mica de mâncare care are un gust foarte bun te va satisface mai mult decât o farfurie uriasa cu mâncare careia ii lipseste aroma. Asa ca aruncati mâncarurile nesanatoase si inlocuiti-le cu cele de buna calitate, mai naturale. Intrebati orice bucatar si el va spune ca pentru a crea mâncare simpla si delicioasa calitatea ingredientelor si uneori atentia cu care le alaturam pentru a face mâncarea conteaza cel mai mult.

INVESTITI IN VASE DE GATIT PERFORMANTE

Desi va costa mai mult, veti câstiga un plus de sanatate. O buna calitate a vaselor va ajuta sa gatiti mâncaruri apetisante folosind un minim de ulei si grasimi. O lingurita de ulei contine 100 de calorii si daca renuntati la aceasta timp de un an folosind o tigaie de calitate, veti slabi 5 kilograme.

MAI PUTINE GRASIMI

Produsele cu continut mic de grasimi nu inseamna ca au calorii mai putine. Multe mâncaruri au fost promovate comercial ca având un continut mic de grasimi, dar asta nu inseamna ca ele au putine calorii. Ele pot avea un nivel ridicat de zahar si astfel aduc de fapt foarte multe calorii.

SCAPA DE MENTALITATEA „TOTUL SAU NIMIC”

Daca ati mâncat cu pofta o felie mare de tort de ciocolata si ati decis ca ati ratat dieta iar apoi ati mâncat inca o felie, atunci sunteti o victima a gândirii „totul sau nimic”. Nu tortul de ciocolata este problema, doar reactia ta. E usor sa te complaci cu gândul ca ai pierdut pariul cu tine si sa uiti de micile succese de pâna atunci. Mai bine iertati-va, reveniti pe drumul ales si folositi aceasta mica slabiciune pentru a invata cum sa actionati data viitoare. E putin mai greu, dar veti slabi!

EVITATI SA GUSTATI PREA DES ATUNCI CÂND GATITI

Multe dintre noi, atunci când preparam masa inghitim repede câte o bucata de cascaval sau o felie de sunca. Dar asta nu inseamna ca nu consumi la fel de multe calorii ca atunci când te asezi efectiv la masa. Sfatul nostru este, ca atunci când gatitI, sa mestecati guma fara zahar ca sa nu fiti tentata sa „ciuguliti”.

MANCARE SANATOASA

Propuneti-va sa mâncati mai multa mâncare sanatoasa decât sa va limitati doar la fast-food. De exemplu, in loc sa mâncati mai putine dulciuri si produse de patiserie, propuneti-va sa aveti o portie de fructe pe zi. Daca veti umple stomacul cu mâncaruri sanatoase, veti avea mai putin loc pentru pateurile bogate in grasimi.

MANCATI FELURILE FAVORITE

Nu este nici o problema daca cedati in fata mâncarurilor preferate, fie ca este vorba de pizza, un pahar de vin alb sau o ciocolata, secretul este moderatia. O dieta care este prea restrictiva nu va dura deoarece dupa putin timp te vei simti privata de mâncarurile pe care ti le-ai interzis si vei sfârsi prin a le mânca cu si mai multa pofta.

MARIMEA CONTEAZA

Daca ti se pare greu sa slabesti uita-te mai atenta la marimea portiilor pe care le manânci. Vei fi surprinsa sa vezi cât de multe calorii vei calcula la mesele tale. Un suc mare de portocale fata de unul mic aduce in plus 140 de calorii, 6 lingurite de orez in loc de patru adauga 110 calorii, iar un pahar mare de vin alb fata de unul mic aduce 85 de calorii. Fiecare portie diminuata inseamna kilograme in minus.

FA SEX FANTASTIC

Faceti zilnic sex pasional si in timpul actului sexual fa tot atâta efort cât barbatul tau. Daca zaci si il lasi pe el sa faca tot efortul probabil ca nu vei arde nici o calorie in plus. Ia un rol foarte activ si vei putea arde 6-7 calorii pe minut. Aceasta inseamna ca doar cu 10 minute de sex in fiecare zi vei slabi cu placere.

CUMPARA O MINGE DE GIMNASTICA

Investeste intr-o minge de stabilitate si când te asezi la televizor stai pe ea in locul canapelei. Este o foarte buna modalitate sa-ti antrenezi muschii si sa-ti imbunatatesti postura corpului. Alege un model de 55 de centimetrii daca ai pâna in 1.70 m sau unul de 65 de centimetrii daca ai peste 1.70 m.

SECRETE ALE CELEBRITATILOR

Mâncati supa. Actrita Liz Hurley (38 de ani) este cunoscuta ca fiind un mare fan al supelor de creson (brâncuta). Ea spune ca bea cel putin 6 cesti pe zi atunci când doreste sa slabeasca câteva kilograme. Studiile au aratat ca oamenii care manânca supa la primul fel de mâncare aleg un meniu mai slab in grasimi. Dar nu vorbim de supele facute cu smântâna ci de cele cu multi morcovi si coriandru, legume sau favorita actritei, supa cu creson.
Actrita Halle Berry (37 de ani) are un corp de vis si o dieta pe masura. Diagnosticata cu diabet când a avut 19 ani, Halle evita dulciurile rafinate si alege in loc dulceata naturala a fructelor. In plus, ea evita mâncarurile prajite, isi fierbe legumele si in loc sa mearga constant la restaurante, alege sa manânce acasa ca sa isi poata controla meniul.

FACETI DIN EXERCITIUL FIZIC O DISTRACTIE

Sa faceti exercitii in mod regulat nu inseamna neaparat sa transpirati in salile de gimnastica. Multe staruri aleg activitati neobisnuite si amuzante pentru a se pastra in forma. Incercati si voi... precum actorii Catherine Zeta–Jones (34 de ani) care isi insoteste sotul, Michael Douglas, la meciurile de golf. 18 gauri complete si vei avea cu 720 de calorii mai putin. Sandra Bullock (39 de ani) face alpinism ceea ce arde 365 de calorii intr-o jumatate de ora de urcus. Fosta sotie a lui lui Brad Pitt, actrita Jennifer Aniston (34 de ani) isi intareste muschii picioarelor facând jogging in piscina. Miscarea in apa o scapa de 165 de calorii in doar 15 minute. Nicole Kidman (36 de ani) a invatat sa danseze cancan pentru filmul Moulin Rouge si a ars 470 de calorii pentru fiecare ora de antrenament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu