Dieta cu limonada - pentru dezintoxicare


Se tine pe termen scurt si este totodata un regim de curăţare. Sursade energie şi de nutrienţi este o limonadă făcută cu suc de lamaie proaspat, apa filtrata, sirop de arţar, boia de ardei. În plus, în fiecare dimineaţă, se bea un jet de apă de apă sărată şi în fiecare seară se bea un ceai laxativ. Alte băuturi permise sunt apa si ceaiul de mentă.
Este un regim strict care începe cu sucuri de citrice in primele 36 de ore, şi apoi, treptat se trece la legume crude şi fructe sau supe de legume fierte.
Scopul acestui regim alimentar este de a detoxifia tubul digestiv, de a elimina toxinele stocate în diferite zone ale corpului, de a arde excesul de grăsimi,
Dieta apartine lui Stanley Burroughs , care a publicat-o în 1976. Aceasta a revenit in forta în ultimii ani, prin publicarea cartii lui Peter Glickmani (in 2004 si 2005), care sustine ca persoanele care au tinut regimul timp de 10 zile au mai multă energie si se simt foarte bine.

Cum se tine
Se beau minimum 6 - 12 pahare de limonada pe zi; fiecare pahar oferă aproximativ 109 de calorii. Se mai bea un pahar de apă între paharele de limonadă.
Se tine in general o data pe an. Persoanele care doresc să urmeze acest program de mai multe ori să aştepte trei-şase luni dupa prima cura;
Cum se prepara
Se amesteca 350 ml apa filtrata+ 2 linguri de zeama de lamaie + 2 linguri de sirop artar + un praf de boia de ardei.

Efecte secundare
Primele zile ale dietei sunt foarte grele; lipsa hranei solide e o mare provocare.
Atentie: Pot aparea simptome de dezintoxicarecare - dureri de cap, greaţuri şi vărsături, foame, oboseală, iritabilitate - dar sunt de scurtă durată.

Parerea medicilor
Persoanele care iau medicamente pe termen lung si trebuie să consulte medicul. La persoanele care au urmat dieta s-au raportat modificări ale presiunii sângelui, ale nivelului de zahăr / insulină din sange, depresie.
Tinerea dietei timp de 10 zile este suficienta pentru cei mai mulţi oameni; mai mult nu se recomanda.
Impactul acestei diete pentru intestin este puternic. Pot aparea dureri de stomac şi diaree, dar si ameţeli, greaţă, vărsături, febră, dureri de cap, vedere neclară şi oboseală - ca simptome de deshidratare.
Eu nu as tine aceasta cura, dar as adapat o parte din ea, adica consumul de limonada, dar si hrana solida, saraca in calorii.
Acest program nu este destinat pentru pierderea în greutate, ci este strict pentru dezintoxicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu