Dieta Gunter, organism revigorat prin „hrana vie”

Cum intreaga toamna te-ai chinuit cu tot felul de diete pentru a scapa de cele cateva kilograme in plus, iar acestea nu au prea dat rezultate, iata ca acum, la inceput de iarna, iti recomandam un regim alimentar ceva mai drastic, dar care poate avea efectele scontate! E vorba de dieta Gunter, bazata pe fructe, legume crude, seminte, nuci, sucuri naturale si boabe de cereale. „Terapia alimentatiei trebuie sa fie si sa ramana la baza nazuintelor de vindecare”, sustine initiatorul regimului alimentar, doctorul german Ernest Gunter.


Se stie deja ca hrana cruda e un medicament care iti intareste sistemul imunitar. Dupa doua saptamani cu aceasta cura vei constata ca vei scapa de oboseala si, spre surpriza ta, vor disparea si depozitele de grasimi in exces. De asemenea, rezistenta organismului va creste considerabil, chiar daca la scoala sau la serviciu depui eforturi mari. “Alimentele crude hranesc si vindeca totodata, deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi reproduse. Ele sunt necesare atat pentru cei bolnavi, cat si pentru cei sanatosi. Incapacitatea noastra de a simti cu adevarat savoarea fructelor si legumelor crude e generata de pervertirea papilelor gustative de catre alimentele prelucrate chimic, care au invadat marile orase”, e de parere medicul roman Cristina Pavel.

Plan alimentar

Mic dejun
Prepara in fiecare dimineata adaosuri pulverizate din cate o parte de salvie, boabe de ienupar, barba-ursului, pelinita, cimbru, pelin si coada-soricelului. Cine sufera de constipatie trebuie sa amestece la inceput putine frunze de siminichie. Adaosul pentru micul dejun al unei persoane este de 1-2 lingurite din praful de buruieni preparat, o lingura de seminte de in uruite, o lingura de tarate de grau, o lingura de hrisca sau floarea-soarelui. Mai poti manca, tot dimineata, grau, un morcov mic ras, o banana strivita, doua linguri de ulei de maslie, o lingura de drojdie. Intregul amestec se rade bine si se da gust cu putina sare de mare.

Pranz
Aperitiv: salata de legume (rosii, castraveti, salata verde)
Felul principal: 1-3 linguri de uruiala de grau, mei inmuiat cu putina apa si amestecat cu hrean ras, ceapa, drojdie, sare de mare, mustar si ulei de in. Se poate garnisi cu nuca de cocos sau ardei gras si se serveste drept garnitura la 150 g de piept de pui fiert. Desert: pepene sau rosii, ori tarate de grau pregatite cu mere rase, miere si cateva stafide.

Cina
Un cartof crud cu coaja rasa se amesteca imediat cu o banana strivita, apoi adauga 1-2 mere rase, o lingura de ulei de masline, o lingura de tarate de grau, o lingura de nuca de cocos sau nuca, o lingurita de zeama de lamaie si putina uruiala de mei. Amestecul se poate garnisi cu felii de banana.


Sucurile naturale, panaceul stomacului
Initiatorul dietei, Ernest Gunter, atrage atentia asupra faptului ca persoanele care sufera de stomac ori intestine trebuie sa inceapa cura cu sucuri preparate din zarzavaturi, respectiv 2/3 varza si 1/3 cartofi. Din acest suc se bea din ora `n ora, cate o jumatate de pahar. “Hrana vie, fiind lipsita de otravuri, vindeca in anumite situatii cancerul, bolile de inima, artrite, pietre la fiere, diabetul, bolile de stomac, intestine sau piele, tuberculoza, prostata si scleroza”, afirma in cartea sa medicul de origine germana.

Excesul alimentar, imposibil!
Datorita faptului ca aceasta dieta presupune consumul alimentelor bogate in fibre si apa, cu siguranta vei pierde kilogramele inestetice. Mai mult, vei observa ca e imposibil sa mananci in exces, in timp ce aportul de proteine acumulat va fi scazut si va duce la reducerea masei musculare. “In general, dietele cu cruditati, ca a mea, sunt bune, dar foarte greu de urmat, mai ales din punct de vedere social”, precizeaza in lucrarea lui dr. Gunter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu