Dieta cu 3 mere / zi


Dieta cu 3 mere pe zi presupune mancarea unui mar inainte de fiecare masa principala. Ideea este ca fibrele din mar va fac sa va simtiti satula, iar faptul ca e dulce va satisface aceasta pofta.
Pe langa consumul merelor, cei care tin dieta urmeaza un plan asemanator cu cel al dietei South Beach, cu un consum redus de carbohidrati si de grasimi saturate. Zaharul rafinat trebuie eliminat, in timp ce carbohidratii cu un index glicemic scazut sunt accentuati.
Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa consume 4-5 mese pe zi, care ar trebui sa se bazeze pe alimente sanatoase cu un continut redus de grasimi. Fiecare masa sau gustare ar trebui sa contina o sursa de proteine deoarece s-a demonstrat ca aceasta reduce apetitul si faciliteaza pierderea din greutate.
Alaturi de consumul celor 3 mere zilnic, cei care tin dieta sunt sfatuiti sa manance si alte legume si fructe de 6 ori pe zi. Aceasta va va permite sa rduceti aportul de calorii fara senzatie de foame.

Alimente recomandate

Mere, branza de casa cu un continut redus de grasime, iaurt degresat, oua, piept de pui, curcan, carne de vita slaba, somon, ovaz, orez brun, broccolli, salata verde.
Planul dietei

Mic dejun: un mar, o omleta cu branza, o cana de ovaz gatit
Gustare de dimineata: 1/2 cana de branza de casa, 1/2 cana de iaurt degresat
Pranz: un mar, piept de pui la gratar, 2 cani de broccolli fiert, 1/2 cana de orez brun
Gustare dupa pranz: un shake de cappuccino
Cina: un mar, somon la gratar, salata verde

Concluzie

Combinatia merelor de inainte de fiecare masa cu planul alimentelor recomandate va reduc apetitul si este probabil sa duca la pierderea din greutate pentru majoritatea celor care tin dieta. Merele sunt si o sursa buna de fibre, ceea ce are multe potentiale beneficii asupra sanatatii.
Cei care tin dieta s-ar putea plictisi sa manance mere de 3 ori pe zi. Totodata, planul alimentar nu permite alternative, ceea ce ar putea face aceasta dieta destul de dificil de urmat, ca o abordare catre pierderea din greutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu