Dieta de Primavara: Fii in forma cu ajutorul Capsunilor!

Splendoarea solara, infuzia de culori crude, aromele fructelor si florilor impletite intr-un tango olfactiv de senzatie, toate ne rasfata delicat simturile, facandu-ne sa ne indragostim iremediabil de primavara. Insa, odata cu venirea sezonului cald apar si micile probleme pe care ni le facem in legatura cu silueta. Ce e de facut?
Capsunile sunt fructele preferate a milioane de oameni. Culoarea rubinie, textura lor carnoasa, gustul dulce-acrisor si aroma intensa provoaca jubilatia papilelor gustative, indemnandu-ne sa mancam fara oprire! Aceste fructe delicioase sunt ideale pentru prajituri, tarte sau torturi, insa sunt extrem de eficiente si in industria slim&beauty.

Delicioase, sanatoase si eficiente

Vedetele au incercat deja cura de slabire cu fructe si se pare ca a dat rezultate, Victoria Beckham si Britney Spears fiind doua dintre celebritatile care au optat pentru dieta pe baza de capsuni. Micutele fructe aromate sunt o sursa importanta de potasiu, fier, vitamina C (contin mai multa decat portocalele!), magneziu, Omega-3, vitamina K si antioxidanti, iar consumul lor zilnic rejuveneaza organismul si confera o stralucire aparte tenului si parului.

Dieta pe baza de capsuni este una simpla, permisiva, ce promite o detoxifiere usoara a organismului, o mai buna digestie, cresterea imunitatii si pierderea a 2-3 kilograme in patru saptamani.

Mic dejun:
  • Un ou fiert, o felie de sunca de curcan/piept de pui fiert si un shake preparat cu lapte degresat si opt capsuni mari
Pranz:
  • Supa crema de legume/ciuperci/rosii, piept de curcan la gratar si un bol plin cu capsuni proaspete
Cina:

  • Salata de fructe compusa din banane, ananas, cirese, struguri si, evident, capsuni, iar o data la doua zile se poate servi file de peste la gratar

Gustari intre mese:

  • Iaurturi degresate la care se adauga cate 3-4 capsuni pasate, ceaiuri de capsuni

Aliate ale frumusetii
De asemenea, capsunile sunt recunoscute pentru proprietatile lor de infrumusetare. Ingredientele active pe care le contin ajuta la albirea dintilor, amelioreaza petele cauzate de soare, indeparteaza celulele moarte, tonifica tenul si curata porii.

  • Masca de fata cu kiwi, castravete si capsuni

Cu ajutorul unui blender, paseaza un fruct de kiwi decojit, un castravete, patru capsuni si cinci picaturi de ulei de susan sau masline. Aplica pasta rezultata pe fata, gat si decolteu, las-o sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clateste cu apa calduta. Un val de prospetime iti va inunda pielea, lasand-o catifelata si curata.

  • Exfoliere pentru talpi si coate pe baza de capsuni

Zdrobeste zece capsuni mari si amesteca-le cu malai, tarate, zat de cafea ori sare de mare. Aplicata pe zonele cu probleme, mixtura rezultata va avea un efect usor de „scrub”, lasandu-ti pielea mult mai fina.

  • Masca cu efect de lifting pentru ten

Pentru a-ti prepara aceasta pasta miraculoasa, trebuie sa amesteci cinci capsuni, cinci boabe de strugure fara seminte, o jumatate de para, doua cubulete de ananas, un sfert de papaya si sucul de la o portocala. Intinde apoi pasta pe fata si relaxeaza-te pentru 30 de minute, dupa care clateste cu apa indoita cu otet balsamic. Evita zona ochilor!

Beauty tips

  • Transpiratia abundenta poate fi combatuta daca bei zilnic trei pahare cu ceai natural din frunze de capsuni.
  • Spuma de capsuni amelioreaza problemele tenului acneic.
  • Pungile de sub ochi se reduc daca aplici dimineata felii proaspete de capsuna.
  • Daca vrei sa beneficiezi de efectele revigorante ale capsunilor si atunci cand dormi, paseaza trei capsuni in crema ta obisnuita de noapte, iar apoi rasfata-ti tenul cu ea.
  • Daca ai probleme cu tranzitul intestinal lent, mananca dimineata pe stomacul gol capsuni proaspete amestecate cu musli si iaurt.
  • Frunzele de capsuni folosite la clatirea parului rezolva problema inestetica a matretii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu