Dieta de ingrasare

Este mai greu sa slabesti decat sa te ingrasi, ar spune majoritatea populatiei, pentru ca majoritatea au probleme cu mentinerea siluetei sau pierderea kilogramelor in plus.

Sunt insa persoane pentru care acest lucru - a se ingrasa- este foarte dificil, datorita unui metabolism accelerat care nu le permite sa creasca in greutate, dar mai sunt si acele persoane care au un apetit alimentar scazut si din aceasta cauza au o greutate scazuta.

Exista insa solutii si pentru aceste tipuri de persoane, dar totul tine de vointa si in aceste cazuri.
Astfel, pentru a te ingrasa ai nevoie de mai multa energie decat consumi, minim 3.500 de calorii peste cele care se ard. Aceasta in functie de activitatea fizica depusa pe parcursul unei zile, care poate varia de la un consum de 500 calorii la 1500 pe zi. Va rezulta un total intre 3500 si 5000 de calorii pe zi. Nu uita ca, la fel ca si in cazul regimurilor de slabire, trebuie sa ai o dieta echilibrata.

Este indicat sa mananci mai multe tipuri de alimente, nu doar pe cele care au multe grasimi. Incearca sa alegi acele alimente cu continut ridicat in calorii. Cele sase grupe recomandate in dieta echilibrata de ingrasare sunt:
- grasimi (uleiuri, margarina, unt) si dulciuri
- lactate (smantana, lapte de 3% grasime, branzeturi) 3 portii pe zi
- carne, oua, nuci 3 portii pe zi
- legume 5 portii pe zi
- fructe 4 portii pe zi
- paine, cereale, orez, paste – 11 portii pe zi

Alege mancaruri cu continut mare in calorii. Pentru a nu fi nevoie sa cresti prea mult volumul meselor, consuma fructe seci in loc de fructe proaspete sau dintre fructele proaspete preferati bananele si strugurii, fructe cu procent mare de glucide, supe crema, lapte nedegresat, masline, avocado, branzeturi si multe nuci, seminte, fistic si castane. Mananca de cel putin cinci ori pe zi. Nu consuma lichide in timpul mesei, ci cu 30 de minute inainte sau dupa masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu