Dieta Gesta


Programul Gesta este ideal pentru cei care vor sa slabeasca repede si eficient. A fost creat de nutritionistul Madeleine Gesta, pentru clientii sai, staruri de cinema care aveau nevoie sa slabeasca rapid pentru un anumit eveniment. Prin acest program ar trebui sa slabsti 2-3 kilograme pe saptamana.
Dieta dureaza numai doua zile si include proteine, calciu, vitamine, care ofera corpului energie. Este caracterizata de echilibru, relaxare, odihna. Este nu numai o metoda de slabire ci si o metoda de relaxare si recuperare dupa un efort prelungit.

Dieta are 2 faze. Prima permite corpului sa elimine toxinele, iar a doua este pentru stabilizare. Se iau trei mese pe zi si fiecare din ele este alcatuita dupa principiul 4-2-1, adica patru parti glucide, doua parti proteine si o parte lipide. La o masa se consuma 500 de grame de mancare. In fiecare zi se beau 1,5 litri de apa, dar nu in timpul meselor.

Sambata
Dimineata, imediat dupa trezire se bea o jumatate de litru de apa cu inghitituri mici, pentru eliminarea toxinelor. Dupa 30 de minute se bea un suc de grepfruit, foarte bogat in vitamina C si potasiu. Dupa 15 minte se bea o cana de lapte degresat cu o lingurita de cacao si una de miere.


La pranz se mananca 200 g de peste fiert sau la cuptor. Se poate adauga suc de lamaie si ulei de masline. Doua ore mai tarziu se mananca un iaurt cu o lingurita de miere.
In cursul dupa amiezii se bea un pahar de apa cu sucul de la o lamaie si o lingurita de miere.


La cina se fierb timp de 20 de minute, in 1,5 litri de apa, 50 g de praz, 500 g de morcov, 500 g de rosii, doua radacini de telina. Din supa obtinuta astfel se beau trei boluri la interval de 10 minute. Apoi se mananca trei boluri de legume la interval de 20 de minute.
Inainte de culcare se mananca un iaurt cu o lingurita de miere.

Duminica
In primele cinci ore, corpul trebuie sa absoarba lichidele, deci trebuie sa te odihnesti cat poti de mult. La micul dejun si la pranz meniul este acelasi ca si sambata.
La cina se mananca 200 g de peste fiert cu un bol de legume.
Inainte de culcare se mananca un iaurt cu o lingurita de miere.

Luni -zi de calcifiere

Dimineata se bea apa, un suc de grepfruit si o cana de lapte cu cacao.
La pranz se mananca 250 g de branzica de casa amestecata cu iaurt si doua lingurite de miere.
Dupa amiaza se mananca 2 mere, la interval de 2 ore.
La cina se mananca 200 g de carne alba cu 300 g de legume fierte si ulei de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu