Dieta cu Orez


Orezul – gustos si sanatos – este folosit cu succes in diete. Datorita continutului ridicat de potasiu si continutului scazut de sodiu, este un alimentar dietetic folosit in regimurile alimentare dar si in perioadele de convalescenta. Pe langa faptul ca ajuta la detoxifierea organismului, orezul este benefic si caz de hipertensiune arteriala, boli circulatorii, ale rinichilor, inimii si deranjamente stomacale.

Dieta cu orez inseamna reducerea grasimilor si a sodiului, renuntarea la sare si consumul zilnic a 250 grame orez combinat cu alte alimente (in principal fructele, legumele si cerealele, din care luam carbohidratii).

Alimente permise in dieta: orez, fructe (in special merele verzi), legume (crude sau preparate la aburi sau la gratar), cereale, peste.

Cantitatea de 250 grame de orez (este recomandat orezul brun) se fierbe cu apa, fara sare, si se consuma pe parcursul unei zile, impartit in 4 - 5 portii egale. Regimul dureaza 2 saptamani si cuprinde 2 etape. Prima etapa dureaza o saptamana si, pe langa orez, se consuma majoritar fructe, dar si legume si lactate degresate. A doua etapa (o saptamana care se poate insa prelungi) vizeaza introducerea in meniu a pestelui sau carnii slabe, o zi pe saptamana, pe langa alimentele din prima etapa, care pot fi consumate fara restrictii.

Inainte de a urma aceasta dieta, cereti sfatul medicului, deoarece este interzisa in unele probleme de sanatate, cum ar fi constipatia sau hemoroizii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu