Mituri privind dieta care nu te lasa sa slabesti...
Ciocolata neagra, afinele, mancarurile scazute in grasimi. Toate acestea si multe altele sunt laudate ca fiind "superalimente" care te ajuta sa slabesti.
Care este insa adevarul din spatele acestor mituri? Publicatia britanica Daily Mail explica:
Afinele contin, intr-adevar, mai multi antioxidanti decat alte fructe, insa contin o singura familie de antioxidanti, gasita si in alte fructe, precum strugurii.
Mancarurile scazute in grasimi te ajuta sa slabesti - batoanele de cereale, iaurturile si mancarurile semi-preparate ar trebui sa-ti fie aliati in lupta impotriva kilogramelor. Insa acestea, pe langa faptul ca sunt pline de zahar, aditivi si carbohidrati, ar contine la fel de multe calorii ca si alimentele cu continut crescut de grasimi.
Daca mananci seara te ingrasi, nu? Ei bine, caloriile sunt calorii, indiferent la ce ora intra in organism.
Ouale fierte sunt bune la sanatate si la regimul de slabit - contin doar 75 de calorii. Cu toate acestea, ouale ridica nivelul colesterolului si sunt in general rele pentru inima, tind sa recomante doctorii. Acum insa, se stie ca o dieta cu doua oua pe zi nu conduce la cresterea colesterolului, ba mai mult furnizeaza cantitati importante de vitamina B-12 si alti nutrienti.
Cafeaua te deshidrateaza - ei bine, nu, se adauga chiar la cele opt pahare de apa pe care trebuie sa le introduci zilnic in dieta ta.
Margarina este rea, untul este bun. In urma noilor reglementari, margarina nu mai contine grasimi trans hidrogenate, care ridica nivelul colesterolului rau, ci grasimi sanatoase, monosaturate.
Trebuie sa ai tot timpul fructe si legume proaspete in frigider- nu si daca asculti de rezultatele unui studiu care a demonstrat ca un pepene pastrat la temperatura camerei avea o cantitate dubla de beta-caroten si 20% mai mult licopen decat un confrate tinut la rece. Aceeasi situatie este valabila si pentru banane si piersici.
Cand slabesti, e bine sa mananci mai des si mai putin - de fapt, cei care mananca sase mese mici pe zi au tendinta sa puna la loc kilogramele, dupa ce revin la o dieta normala, arata studiile revente.
Legumele proaspete sunt mai bune? Morcovul, cand e gatit, elibereaza de trei roi mai mult beta-caroten, un antioxidant care protejeaza inima.
Carnea alba este mai slaba decat cea rosie. Sau cel putin asa stiam pana cand studii recente au demonstrat ca un piept de pui poate fi mai gras decat o bucata de carne rosie slaba.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu